Stemonthulling

AGENDA

11-11-2018

Workshop Werbeckzang met Christiaan Boele in Alkmaar

Workshop Werbeckzang met Christiaan Boele in Alkmaar

Workshop Werbeckzang met Christiaan Boele in Alkmaar

Zondagmiddag 11 november 2018 van 13.00 - 16.30 uur   

Rudolf Steinerschool, Sperwerstraat 1, 1826 KL Alkmaar

 

Op zondagmiddag 11 november 2018 is er in Alkmaar weer een workshop Werbeckzang met de zanger en zangpedagoog Christiaan Boele. Zijn werk is geïnspireerd door de visies en ontdekkingen  van de Zweedse sopraan Valborg Werbeck -Svärdström (1876 -1972) die, de “Gesangsschule der Stimm-enthüllung” (School voor Stemonthulling) in samenwerking met Rudolf Steiner ontwikkeld heeft. Deze scholing gaat uit van het principe dat ieder mens zijn eigen stem kan ontdekken en onthullen en biedt daarvoor een individuele benadering aan. Door middel van zangoefeningen, die door iedereen (dus ook de onervaren zangers) te realiseren zijn, werkt de zanger aan zijn eigen stemontwikkeling; m.a.w. hij bouwt zijn eigen instrument.

 

Voor wie is deze workshop? Deze workshop is bedoeld voor iedereen die verantwoord met zijn of haar stem wil omgaan en die door middel van zangoefeningen wil werken aan muzikaliteit en innerlijke beweeglijkheid van de stem. Specifieke zangervaring is geen vereiste om deel te kunnen nemen… voor mensen die vertrouwd zijn met deze manier van zingen biedt het de mogelijkheid tot verdieping. Christiaan leert een aantal basisoefeningen aan die helpen om de eigen unieke stem te ontdekken en te ontwikkelen en vervolgt met oefeningen ter voorbereiding van de koorzang. Hij ondersteunt zijn oefeningen door een duidelijke en gefundeerde uitleg. Wij gaan hierbij weer na de vorige workshop enige stappen verder in de opbouw van de zangoefeningen. De middag wordt afgesloten met het zingen van een aantal eenvoudige meerstemmige composities. De bladmuziek wordt ter plekke uitgedeeld.

 

Wie is Christiaan Boele? Christiaan Boele is meer dan 40 jaar werkzaam binnen de ‘Schule der Stimm-enthüllung’.  Na zijn studie trompet aan het conservatorium in Nederland en in Bonn (Duitsland), heeft hij zang gestudeerd bij Jürgen Schriefer, die een directe leerling van mevouw Valborg Werbeck- Svärdstöm was en die na haar overlijden in belangrijke mate heeft bijgedragen aan de verbreiding van de ‘Schule der Stimm-enthüllung’. Christiaan Boele rondde zijn zangstudie af aan de Folkwang  Musik Hochschule te Essen (Duitsland). Momenteel is hij werkzaam als zanger en zangpedagoog en geeft regelmatig concerten, zangcursussen en zangopleidingen in verschillende Europese landen en in Noord-Amerika, Canada en Azië.

 

De workshop begint om 13.00 uur in de Rudolf Steinerschool (Euritmiezaal)

Sperwerstraat 1, 1826 KL Alkmaar.

De school is vanaf 12.15 uur open en dan is er gelegenheid een kopje koffie of thee te drinken.

 

Kosten workshop: €25,00 (Studenten: €15,00)  

Betaling bij binnenkomst vanaf 12.15 uur.

 

Aanmelden en inschrijving voor de workshop is noodzakelijk

Bij: info@stemonthulling.nl

Telefonisch via: 06-13288651/ 072-5618891