Stemonthulling

AGENDA archief 2019

28-01-2019

WORKSHOP ZINGEN MET CHRISTIAAN BOELE

WORKSHOP ZINGEN MET CHRISTIAAN BOELE

 

 Zanger en zangpedagoog Christiaan Boele geeft op zondagmiddag 17 Maart 2019, een workshop Werbeck zang in de Rudolf Steinerschool te Alkmaar.

 

Christiaan Boele werd geïnspireerd door de visie en ontdekkingen van de Zweedse sopraan mevrouw

Valborg Werbeck-Svärdström (1876- 1972) die de 'Schule der Stimmenthüllung' heeft ontwikkeld.

Deze scholing gaat uit van het principe dat ieder mens zijn eigen stem kan ontdekken en onthullen en biedt daarvoor een individuelen benadering aan.

Door middel van oefeningen, die door iedereen (dus ook door onervaren zangers) te realiseren zijn, werkt de zanger aan zijn eigen stemontwikkeling; m.a.w. hij bouwt zijn eigen instrument.

 

Voor wie is deze workshop?

De workshop is bedoeld voor eenieder die op verantwoorde manier met zijn of haar stem wil omgaan

en die door middel van zangoefeningen wil werken aan muzikaliteit en innerlijke bewegelijkheid van de stem. Specifieke zangervaring is geen vereiste om deel te kunnen nemen. Voor zangers die vertrouwd zijn met deze manier van zingen biedt het de mogelijkheid tot verdieping.

 

Christiaan leert een aantal basisoefeningen aan, die helpen om de eigen unieke stem te ontdekken en te ontwikkelen. Hij vervolgt met oefeningen ter voorbereiding op koorzang. Hij ondersteunt zijn oefeningen door een duidelijke en gefundeerde uitleg. De ochtend wordt afgesloten met het zingen van een aantal eenvoudige meerstemmige composities. De muziek hiervoor wordt ter plekke

uitgedeeld.

 

Wie is Christiaan Boele?

Christiaan Boele is ruim 40 jaar werkzaam binnen de Schule der Stimmenthüllung. Na zijn studie trompet aan conservatoria in Nederland en Bonn heeft hij zang gestudeerd bij Jürgen Schriefer, die na het overlijden van mevrouw Werbeck in belangrijke mate heeft bijgedragen aan de verspreiding van de “Schule der Stimmenthüllung”. Hij rondde zijn studie aan de Folkwang Hochschule te Essen (Duitsland) af. Momenteel is hij werkzaam als zangdocent en geeft regelmatig concerten en zangcursussen in verschillende Europese landen, in Noord-Amerika en Canada en Azië

 

Plaats: Rudolf Steinerschool, Sperwerstraat 1, 1826 KL Alkmaar
Aanvang: 13:00 uur in de euritmiezaal.

De school is vanaf 12:15 uur open en dan is er gelegenheid om koffie/thee te drinken.


Kosten workshop: €25,00 (Studenten: €15,00) Betaling bij binnenkomst vanaf 12.15 uur.

Aanmelden/inschrijving bij: Maria Tomassen via mail: info@stemonthulling.nl  
Info en telefonische aanmelding: 072-5618891 of 06-13288651

 

Individuele zanglessen

Het is mogelijk om privé zanglessen te volgen bij Christiaan Boele op:

Zondagmorgen 17 Maart in Alkmaar. De lessen kosten € 45,- en duren 3 kwartier.