Stemonthulling

AGENDA archief 2013

27-12-2013

Droomlied door Melopée

Droomlied  door Melopée

Droomlied

Vrijdag 10 januari, voorbij de winterzonnewende…

een verhalen- en liederenavond door Mélopee, bestaande uit:

  • Maria Tomassen, zang en piano
  • Evert van Kessel, zang, gitaar en viool
  • Maathe Commerina Boot, zang en verhalen

een verhalen- en liederenavond over zon, maan en sterren, over overwinning van het licht op de duisternis, over dromen en heilige nachten.

Toegang: € 7,50 (inclusief een hapje en een drankje)

vrijdag 27 december 20:00 uur

Huize Vonder - Boot
Spaanschepad 10,  Alkmaar

072 581 5999

email... mc.boot@planet.nl

 

www.praktijk-zin.nlIn alle culturen wordt beschreven hoe mensen afdalen tot in de diepste duisternis en beproevingen moeten doorstaan om vervolgens gelouterd weer terug te keren in het licht. Het zijn inwijdingen in de geheimen van leven en dood.

Het droomlied van Olav Åsteson is een oud –Noors epos en omschrijft het verhaal van een boerenknecht, Olav Asteson, die voor de deur van een kerk in een klein dorp in Zuid- Noorwegen zijn lange, indrukwekkende droom gaat vertellen - eigenlijk zingen - aan de mannen die daar aanwezig zijn. Hij vertelt dat hij vanaf Kerstavond (24 december) tot de nacht voor Driekoningen (6 januari) in een droomachtige toestand verkeerde, en het gevoel heeft net pas ontwaakt te zijn, uit een heel diepe slaap. Deze tijd wordt de “twaalf heilige nachten” genoemd. Het zijn de langste en donkerste nachten van het jaar. In Scandinavië waar de winter strenger en de dagen korter zijn dan hier, gebeurde het vroeger dat de mensen zich midden in de winter in zichzelf terugtrokken, en in stilte zich richten op innerlijke beelden uit een andere wereld. Deze beelden konden ontstaan doordat de heldere sterren in de lange en donkere nachten bijna betoverend schitterden en fonkelden in de witte sneeuw. De wijsheid komt dan (ook nu nog) uit de kosmische verten op een bijzondere manier heel dicht bij de aarde. Het is dan alsof de hemel op aarde komt.

 

22-12-2013

Benefiet Kerstconcert Mamoré en Encanto in Alkmaar

Benefiet Kerstconcert Mamoré en Encanto in Alkmaar

Benefiet Kerstconcert 

voor ‘Lalmba , Place of Hope’ in Kenya


Zondagmiddag 22 December zingen Encanto en Mamoré

in de Remonstrantse kerk aan het Fnidsen

 

De opbrengst van dit concert is bestemd voor ‘Lalmba , Place of Hope’ in Kenya,

waar een Alkmaarse arts met zijn vrouw vrijwilligerswerk doen.


De gemengde, a-capella koren o.l.v. Maria Tomassen, zingen deze middag bijzondere kerstliederen uit verschillende landen en in verschillende talen.

Wij nodigen u van harte uit te komen luisteren en zo gelijk een steentje bij te dragen aan dit project.

.

Remonstrantse Kerk, Fnidsen 33 - 37, Alkmaar

Het concert begint om 14.30 uur.   


De toegang is vrij…. maar een bijdrage voor dit project wordt zeer op prijs gesteld.    

www.lalmba.org                                                                                         

   .

 

17-11-2013

Zangworkshop met Christiaan BoeleZangworkshop met Christiaan Boele

Zondagmiddag 17 November van 13.00 -16.30 uur

Westfriese vrije school “Parcival”, Nachtegaal 146 1628 DJ Hoorn

 

 Op zondag middag 17 november is er een zangworkshop met de zanger en zangpedagoog Christiaan Boele. Zijn werk als zanger en zangpedagoog is geïnspireerd door de visies en ontdekkingen van de Zweedse sopraan Valborg Werbeck – Svärdström (1876 -1972) die , “die Schule der Stimmenthüllung” ontwikkeld heeft.

Deze scholing gaat uit van het principe dat ieder mens zijn eigen stem kant ontdekken en onthullen en biedt daarvoor een individuele benadering aan.

Door middel van oefeningen, die door iedereen (dus ook de onervaren zangers) te realiseren zijn, werkt de zanger aan zijn eigen stemontwikkeling; m.a.w. hij bouwt zijn eigen instrument.

 

Voor wie is deze workshop?

 

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die verantwoord met zijn of haar stem wil omgaan en die door middel van zangoefeningen wil werken aan muzikaliteit en innerlijke beweeglijkheid van de stem. Specifieke zangervaring is geen vereiste om deel te kunnen nemen… voor mensen die vertrouwd zijn met deze manier van zingen biedt het de mogelijkheid tot verdieping.

Christiaan leert een aantal basisoefeningen aan die helpen om de eigen unieke stem te ontdekken en te ontwikkelen en vervolgt met oefeningen ter voorbereiding van de koorzang. Hij ondersteunt zijn oefeningen door een duidelijke en gefundeerde uitleg. De middag wordt afgesloten met het zingen van een aantal eenvoudige meerstemmige composities. De muziek wordt hier voor ter plekke uitgedeeld.

 

Wie is Christiaan Boele?

 

Christiaan Boele is ruim 35 jaar werkzaam binnen de Schule der Stimmenthüllung.

Na zijn studie trompet aan het conservatorium in Nederland en in Bonn (Duitsland ), heeft hij zang gestudeerd bij Jürgen Schrieffer, die een directe leerling van mevouw Werbeck was en die na het overlijden van mevrouw Werbeck in belangrijke mate heeft bijgedragen aan de verbreiding van de ‘Schule der Stimmenthüllung’.

Christiaan Boele rondde zijn zangstudie af aan de Folkwang Musik Hochschule te Essen

(Duitsland). Momenteel is hij werkzaam als zangdocent en geeft regelmatig concerten en zangcursussen in verschillende Europese landen en in Noord Amerika en Canada.

De zangcursussen die hij een aantal keren per jaar in Zeist leidde, werden door de deelnemers als heel bijzonder ervaren.

 

De workshop begint om 13.00 uur. De school is vanaf 12.30 uur open en dan is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken.

 

Kosten workshop: De kosten voor deename; €25,00

Voor koorleden van het Parcivalkoor, Encanto en Mamoré: €15,00

 

Aanmelden bij: Maria Tomassen04-11-13 stemonthulling

www.stemonthulling.nl/concerten

Normandiëstraat 35, 1827 BL Alkmaar

Telefoon: 072-5618891 / 06-13288651 /via mail: info@stemonthulling.nl