Stemonthulling

AGENDA archief 2010

12-08-2010

VALBORGKOOR

VALBORGKOOR

 

Dit is het landelijke koor die zingt volgens de Werbeckzangmethode, waar ik zelf als alt/mezzo sopraan in zing.
Sinds de oprichting in 1992 staat het koor onder leiding van dirigent Árpád Schermann. Het uitgebreide
repertoire van het Valborgkoor beslaat een vijftal eeuwen en varieert van het Requiem van Mozart tot koorwerken van Arvo Pärt. De wijze waarop wij onze stem tot klinken brengen is gebaseerd op de visie van de Zweedse zangeres Valborg Werbeck-Svärdström. Deze benadering houdt een bewust zoeken in naar de geestelijke oorsprong van het zingen. Het resultaat verschaft de aandachtige toehoorder van ons koor een unieke luisterervaring.Het Valborgkoor maakt deel uit van het Valborgkoor Internationaal. www.valborgkoor.nl

24-06-2010

Valborg Ensemble

Valborg Ensemble

Het Valborg Ensemble is in 2009 ontstaan uit het Valborg Octet. Dit octet werd in het voorjaar van 2006 opgericht. In juli 2006 gaven wij in Zwolle ons eerste concert in het kader van een workshop rond onze zangscholing. Sindsdien treden we regelmatig op in concerten en bij speciale gelegenheden. Wij streven naar een transparante koorklank en zoeken naar een manier om de muziek zo puur mogelijk weer te geven.

Het Valborg Ensemble richt zich vooral op het werk van hedendaagse componisten zoals Daan Manneke, Arvo Pärt, Abbie Betinis en Edie Hill maar wij hebben ook romantische werken op ons repertoire staan o.a. van Tschaikowski en Toivo Kuula. Jaarlijks brengen wij een eigen repertoire én werken wij samen met het het valborgkoor.

 

www.valborgensemble.nl